Новини

Знову до наc в гості завітала Зимова Казка!

Святкові Новорічні ранки для усіх вікових груп почалися  з 21 по 23 грудня. Цікаво продумані сценарії, музичний супровід (музичний керівник Кутченко Т.М.) створили святкову атмосферу, забезпечили позитивний настрій та залишили чудові враження дітям Центру розвитку дитини «Берізка» с. Шрамківка. Новорічні подарунки – солодощі люб’язно були надані компанією «КЕРНЕЛ», за що щира подяка.

Радісний святковий настрій створився у дітей І молодшої групи «Сонечко» (вихователі Кузьменко І.О., Тищенко Н.І.) від самого початку свята.  Всі діти на святі були одягнені у гарні маскарадні костюми, мали образи казкових героїв. Кожна дитина танцювала , співала, грала в ігри. Найбільшу радість діти отримали від спілкування з Святим Миколаєм.

Малята  різновікової групи « Вишенька» (вихователь Федіна Л.Г., Макаренко М.Ю.)   перевтілились в улюблених казкових  персонажів.
Свято супроводжувалося чудово дібраним музичним матеріалом. До святкової зали завітала Казкова Фея, яка впродовж всього свята підтримувала позитивний настрій дітей сюрпризними моментами. Кульмінацією свято став прихід Святого Миколая з подарунками.

Діти старшої групи «Калинка» (вихователь Петрюк В.М., Тищенко Н.І.. помічник вихователя Басіста І.В.)  показали новорічну виставу під назвою «Подорож Діда Мороза до Африки».
На свято завітала казкова гостя Нехочуха, яка підтримувала у дітей на протязі всього свята емоційно – позитивний настрій. Свято супроводжувалось піснями та танцями, запальними іграми та флеш – мобом до Святого Миколая. За допомогою артистизму вихователя Петрюк В.М. та дітей свято залишило незабутній слід в пам’яті дітей.

До свята також підготувались вихованці групи продовженого дня «Ромашка» ( вихователь Тесленко Л.П., Макаренко М.Ю., помічник вихователя Якуба В.О.) .
Дітей протягом свята розважали казкові герої Баба Яга, Хатка на Курячих ніжках та Святий Миколай. Діти поринули в світ казкових пригод, співали, танцювали та грали в рухливі ігри.

Новорічні ранки завершились та залишили по собі радісний настрій, веселощі, спогади діткам на цілий рік.

ЗМІНИ,що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641

Витяг з постанови

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 11 листопада 2020 р. № 1100

1. У пункті 1 слова “Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Києва, м. Севастополя (далі — регіони)” замінити словом “України”.

15) відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

16) відвідування закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, спортивної та спеціалізованої мистецької освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

Повідомлення !

Адміністрація Центру розвитку дитини “Берізка” с. Шрамківка хоче заявити що, фейки, які дезінформують населення про те, що Ковід – 19 ” кишить” в закладі є неправдивими. На сьогодні ,16 листопада, працівники які здавали тест на Ковід – 19 отримали негативний результат. Сьогодні їм закривають лікарняні листи ,але не з приводу Ковід, а з інших причин. Заклад працював та працює в штатному режимі. Карантин на заклад не накладається і не продовжується ,так як немає підстав для закриття закладу.

Шановні батьки! Не слухайте тих людей, які не обізнані в тій чи іншій ситуації. Наш заклад завжди відкритий до звернень та пропозицій. Завдяки вам ми працюємо дружньо та злагоджено і не дамо фейкам зруйнувати нашу співпрацю. Ласкаво просимо до закладу!!!

В гості знов до нас прийшла осінь золотиста….

05 листопада 2020 року в Центрі розвитку дитини “Берізка” в кожній віковій групі відбулось свято Осені.

До дітей завітали казкові персонажі, малята декламували вірші, співали пісні, гралися в народні українські ігри, виконували ролі казкових героїв. Вихователі груп Петрюк В.М., Кузьменко І.О., Федіна Л.Г., музичний керівник Кутченко Т.М. творчо підійшли до складання сценаріїв свята, продумування сюрпризних моментів та створення позитивної атмосфери свята. Діти отримали масу емоційного задоволення і комфорту.

Робота закладу під час адаптивного карантину

Після відпочинку під час адаптивного карантину, всі здобувачі освіти Центру розвитку дитини «Берізка» зійшлись до закладу з новими силами. Медична сестра старша Крицька Л.В.здійснює температурний скринінг на свіжому повітрі, а діти радо ідуть до садочка.

З усіма працівниками закладу по підгрупам проведені інструктажі щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID – 19), дотримання правил респіраторної  гігієни та протиепідемічних заходів . Вся робота в закладі проводиться відповідно чинного законодавства та санітарних норм.

Народна мудрість говорить: «Буде здоров’я – буде все». Зміст цього вислову вихователь з фізичної культури дітей Макаренко М.Ю. реалізовує під час проведення занять з фізичної культури, які є пріоритетними у процесі систематичного, послідовного формування, закріплення та вдосконалення основних рухових умінь і навичок дітей, розвитку їхніх фізичних якостей. Позитивні емоції  у дітей викликають фізкультурні свята та розваги.

Природа – могутнє джерело пізнання, яке через спілкування розкриває людині свої таємниці і робить її більш чутливою до навколишнього світу. Велике значення в екологічному вихованні особистості займають екскурсії, пргулянки, завдяки яким діти знайомляться з різноманіттям природного світу і спостерігають за явищами природи разом з вихователем Федіною Л.Г.

Вихователь старшої групи «Калинка» Петрюк В.М. розширює та збагачує уявлення про живу та неживу природу, характерні особливості пір року за допомогою художньої літератури, закріплює знання дітей про зимуючих та перелітних птахів.

Змістовні , цікаві заняття на свіжому повітрі дуже подобаються дітям

Опалювальний сезон 2020 розпочато

Розпочати опалювальний сезон в Центрі розвитку дитини “Берізка” стало можливо завдяки завчасно проведеній підготовці до зими та комплексній перевірці стану тепломережі, заповнення системи водою. Дієвою допомогою була співпраця адміністрації закладу з головою Шрамківської сільської ради Кульою А.А., директора комунального підприємства Вовка М.І., небайдужих батьків Панова В., Хиляй В., Кокідька В. В приміщенні закладу комфортно , тепло та затишно.

Синє небо – верхня смуга, жовте поле – нижня смуга. Я підношу із любовью Прапор ніжнокольоровий.

Напередодні державних свят, Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в нашому закладі були проведені народознавчі заходи з дітьми, на яких педагоги прищеплювали любов до Вітчизни, формували повагу до державних символів рідної країни, ознайомлювали з природою рідного краю.

Підведено підсумки обласної виставки “Інноваційний пошук освітян Черкащини 2020”

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки  обласної державної адміністрації від 30.01.2020 № 17 «Про проведення XХV обласної виставки «Інноваційний пошук освітян Черкащини», з метою розвитку професіоналізму педагогічних працівників області, удосконалення регіональної системи освіти, популяризації кращого педагогічного досвіду та впровадження новітніх технологій у педагогічну практику з 22 по 24 квітня 2020 року на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників  Черкаської  обласної ради»  проведено виставку. У зв’язку з епідеміологічною ситуацією та введення карантинних заходів (постанова Кабінету міністрів України № 211 від 11 березня 2020 року) виставка пройшла у дистанційному режимі. Педагогічні працівники Драбівського району представили на виставку  32 роботи, з них нагороджені Дипломами І, ІІ і ІІІ ступеня.

Дипломом ІІІ ступеня

Ситник Валентина Іванівна, завідувач Центру розвитку дитини «Берізка» с. Шрамківка Шрамківської сільської ради, за методичний посібник «Дії населення в надзвичайних ситуаціях».

ВІТЕР, ВІТЕР, ВІТЕРЕЦЬ!

Хтось невидемий літає,

Кущ і дерево гойдає,

Листчком собі шумить,

Ще й травою шелестить …

Певно знають наші діти, цей пустун – звичайний…. ( вітер )

Ігри з вітрячками цікаві нашим діткам. Під час ігор у дошкільнят формується спостереження, розвиваються навички дослідницької поведінки, вони вчаться робити прості висновки, судження.

Цікаві ігри з м’ячем розвивають м’язи рук, точність рухів. почуття ритму.

“ДЕНЬ КРАСИ !”

Краса, її споглядання, наповненість нею душі привносить у життя кожної людини радість. Краса є скрізь: у зовнішності людини, її душі, у творах мистецтва у довкіллі. Вихователі закладу   особливо дбають про виховання у дітей почуття краси, естетичне задоволення від її споглядання. А для цього, завжди звертають увагу на  красиве в навколишньому світі й щиро та яскраво виявляють своє захоплення цією красою. Разом з дітками милуються чарівним пейзажем, яскравими квітами на клумбі, пустотливою білочкою в парку, краплинкою роси на яскравому зеленому листочку… Цікава фотосесія відбулась в “День краси” в Центрі розвитку дитини «Берізка» 24 червня. Настрій діток був емоційно – піднесений та урочистий.