Адміністрація

                                 Завідувач

                               Ситник Валентина Іванівна

 Освіта –  вища.

Педагогічний стаж –  стаж роботи 30 років, закінчила Переяслав – Хмельницький педагогічний університет імені Григорія Сковороди, за спеціальністю «організатор дошкільного виховання, викладач психолого – педагогічних дисциплін у ВНЗ І – ІІ рівня акредитації»

На посаді завідувача – з 2004 року.

Кваліфікаційна категорія – 15 тарифікаційний розряд

Досвідчений і авторитетний керівник . Має організаторські навички , людина з активною життєвою позицією, енергійна , творча , відкрита новому досвіду , з широкою педагогічною ерудицією та організаторськими здібностями.

  Валентина Іванівна володіє сучасною методикою дошкільної освіти, обізнана з державними документами.

  Організовує впровадження новітніх технологій у роботі з дітьми та педагогічному житті закладу.

  Протягом останніх років центр розвитку дитини «Берізка» під її керівництвом повністю оновив свою діяльність відповідно сучасних вимог.Освітньо – виховний процес в ЦРД здійснюється українською мовою за комплексною освітньою програмоюдля дошкільних навчальних закладів «Світ дитинства»,програмою розвитку дітей від пренатального періоду до трьох років «Оберіг», нової редакції Базового компонента дошкільної освіти та програми розвитку дітей старшого дошкільного віку «Впевнений старт».

  Центр розвитку дитини «Берізка» є базовим для апробації і впровадженню в практику роботи новітніх освітніх технологій. В днз значно поліпшилась якість освітнього процесу з дітьми. Педагоги використовують парну, групову форми роботи з дітьми, роботу в парах змінного плану, дослідницьку технологію, технологію психолого – педагогічного проектування, ТРВЗ, забезпечують реалізацію особистісно – орієнтованої моделі виховання, впроваджують в практику роботи оздоровчі технології( арт – терапію,сміхотерапію, пісочну терапію, музико терапію, казко –  терапію, рухову терапію, кольоро –терапію) .

                                

ВИХОВАТЕЛЬ –  МЕТОДИСТ

Юрченко Світлана Іванівна

  Освіта –  вища педагогічна, закінчила Київський державний інститут імені О.М. Горького за спеціальністю «Методист по дошкільному вихованню, викладач педагогіки і психології  ( дошкільної).

Кваліфікаційна категорія  – «спеціаліст вищої категорії», має звання «Старший вихователь».

 Педагогічний стаж –  35 років.

  Постійно підвищує свою професійну майстерність шляхом самоосвіти, відвідання обласних та районних семінарів , проходженням курсової перепідготовки при Черкаському ОІПОПП. В своїй роботі керується Законом України «Про дошкільну освіту», «Національною доктриною розвитку освіти України в 21 столітті», Положенням про дошкільний навчальний заклад ,  Базовим компонентом  дошкільної освіти.

  Світлавана Іванівна є керівником постійно діючого семінару – практикуму , керівником школи передового педагогічного досвіду з проблеми  «Методична робота в дошкільному навчальному закладі відповідно сучасних вимог».Поглиблено займається проблемою «Модернізація методичної роботи в дошкільному навчальному закладі шляхом використання новітніх освітніх технологій». В своїй роботі звертає увагу на створення умов для педагогів в оволодінні ними багатством ідей реформування дошкільного навчального закладу. Широко практикує інтерактивні форми методичної роботи з педагогами.

  Турбується про психічне здоров’я дітей, адже знає, що психічне здоров’я це стан інтелектуально – емоційної сфери, загального душевного комфорту, який забезпечує адекватну поведінкову реакцію. Під її керівництвом діти тренуються у вмінні регулювати свої психічні стани, стримувати свої негативні емоції, в них стимулюються прояви позитивних емоцій, підвищується здатність до опору негативних подразників, вчаться адекватно реагувати на успіх і невдачу.